Kør sikkert om vinteren

December er for alvor skudt i gang og flere steder i landet har vi allerede set store mængder af sne. Når du kører bil i vintervejret, bør du være mere opmærksom på glatte veje – også selvom der ikke er synlig sne eller is på vejene. Der kan nemlig godt være glat alligevel. Det er derfor en god idé at få vinterdækkene monteret på bilen og skifte til frostsikker sprinklervæske, så bilen er klar til vinter.

Gode råd i trafikken

Gør bilen klar inden du kører

Inden du begiver dig ud i trafikken, er det en god idé at tjekke vejrudsigten og dermed komme afsted i god tid, hvis der skulle være glatte veje. Derudover er det vigtigt at få skrabet bilen grundigt for is og sne, så du har fuldt udsyn ud af forruden. Fjern også gerne store snedynger fra bilens tag og kølerhjelm, så dette ikke kommer på forruden.

Når du kører afsted, er det en god idé at have godt med strøm på din telefon. Både så du kan ringe efter vejhjælp, hvis noget skulle ske, men også så du kan ringe til hjemmet, arbejdspladsen eller andre steder for at sige, at du er forsinket. Vi anbefaler selvfølgelig også at have nummeret til vejhjælp ved hånden, så du hurtigt kan få hjælp.

Følg desuden Vejdirektoratet og Politiets anbefalinger. Det vil sige, at du bør køre forsigtigt, hvis dette er anbefalingerne, eller undgå kørsel, hvis dette er tilfældet.

Lær bilen at kende inden du kører

Det er en fordel at kende bilen inden du kører rundt på de våde og glatte veje. For eksempel kan det være godt at vide, hvor du skal trykke for at tænde aircondition eller klimaanlægget. Dette kan hjælpe med at undgå duggede ruder.

Det bør du have med i bilen

  • Isskraber
  • Skovl
  • Handsker
  • En opladet telefon, så du kan få fat i vejhjælpen
  • Et tæppe, hvis du skulle sidde fast

Sikker kørsel

Selvom vinterdæk giver dig en kortere bremselængde i glat føre, er det en god idé at sænke farten og holde ekstra afstand til de andre trafikanter. Sne og is på vejene giver nemlig en længere bremselængde på trods af de rette dæk. Derfor bør du indrette dig efter kørselsforholdene på vejene. For at teste forholdene, kan du lave en bremseprøve imens der ikke er andre biler i nærheden af dig. På den måde kan du se, hvor glat der er.

På trods af den store uforudsigelighed i trafikken i vintermånederne, kan du undgå de fleste ubehagelige overraskelser ved at være ekstra forudseende og kigge langt ud i trafikken. På den måde kan du også lettere undgå de helt hårde opbremsninger. Det kan nemlig være svært at få bilen i gang igen, hvis den først holder helt stille. Når der er sne, er der større risiko for at sidde fast i et sving eller på vej op ad bakken, hvis bilen holder helt stille og skal i gang igen.

Ligesom altid handler det helt generelt om at køre forsigtigt og tilpasse sig forholdene på vejene. Ligeledes kan det være fordelagtigt at anskaffe sig en god bilforsikring.

4 hurtige råd

  • Sænk farten
  • Hold ekstra afstand til andre trafikanter
  • Vær ekstra forudseende

Prisberegner

Med få indtastninger kan du beregne prisen på din nye forsikring og bestille – klik her og beregn din pris.

Se prisskema

Få et overblik over Techno Forsikrings priser og kriterier – klik her og se prisskemaet