Generelle spørgsmål

Forsikrer i plug-in hybridbiler?

Ja og endda til skarpe priser som øvrige biler. Vi støtter omstillingen til grønne biler og forsikrer gerne din plug-in hybrid bil til samme priser og vilkår som almindelige benzin- og dieselbiler.

Forsikrer i gamle biler?

Techno Forsikring tilbyder bilforsikring til biler, der er helt op til 15 år gamle.

Hvordan dækker forsikringen?

Med en Techno Forsikring får du altid den lovpligtige ansvarsforsikring samt en kaskoforsikring. Derudover inkluderes altid dækforsikring, fejltankningsdækning og nøgledækning, som dækkes uden betaling af selvrisiko, når du har kaskoforsikring. Som tilvalgsdækninger tilbydes Autohjælp og Selvrisikodækning med udvidet glas.

Produktinfo (IPID)Dine fordele

 • Ingen HK- eller KM-begrænsning
 • Ingen præmiestigning uanset postnummer
 • Med og uden trækkrog
 • Fastmonteret ekstraudstyr meddækket (når det er indeholdt i summen)
 • Loyalitetsdækninger
  • Nøgledækning
  • Fejltankningsdækning
  • Dækforsikring

Loyalitetsdækninger:

 • Nøgledækning:
  • Forsikringen dækker, hvis dine bilnøgler bliver stjålet, eller du taber dem.
  • Forsikringen dækker med op til 4.000,- kr. pr. skade og max to skader om året.
 • Fejltanksdækning:
  • Forsikringen dækker, hvis du ved et uheld får hældt forkert brændstof på din bil. Forsikringen dækker bl.a. bugsering, erstatningskøretøj, tømning samt bortskaffelse af det forkerte brændstof.
  • Forsikringen dækker med op til 6.000,- kr. pr. år uanset antallet af skader.
 • Dækforsikring:
  • Forsikringen dækker punktering, udposning på dækket som følge af påkørsel eller slag, eksplosion osv. Forsikringen dækker bilens dæk indtil de er to år gamle, og den dækker både sommer- og vinterdæk.
  • Forsikringen dækker med op til 2.000,- kr. inkl. moms pr. skade.
  • Forsikringen dækker max en skade pr. år.

Tilvalgsdækninger:

 • Selvrisikodækning med udvidet glas:
  • Forsikringen dækker selvrisikoen ved visse skadebegivenheder. Ved udskiftning af visse dele, vil selvrisikoen være nedsat
  • Såfremt der sker skade på frontrude, panoramaglastag eller bagrude, og dette kræver en udskiftning, vil du dog blive opkrævet kr. 1.200 i selvrisiko.
 •  Autohjælp:
   • Forsikringen dækker hvis din bil f.eks. ikke kan starte,
    er punkteret, skal bugseres til værksted eller hvis din
    bil løber tør for brændstof.
   • Forsikringen er gældende i Danmark og Europa (med undtagelse af Færøerne og Grønland) og for biler under 3.500 kg. tilladt totalvægt. Forsikringen dækker efter de danske betingelser på transitruten E 65 mellem Malmø og Ystad, samt indtil 25 km syd for den dansk/tyske grænse. For kaskoforsikrede biler, er der i udlandet dækning for redningshjælp via det røde SOS-forsikringskort.

Hvordan får jeg et grønt og/eller rødt kort?

Det røde og-/eller grønne kort kan du læse mere om og bestille via Sønderjysk Forsikrings kundeservice 

https://www.soenderjysk.dk/privatforsikringer/roedt-og-groent-kort/

Hvilket selskab skal jeg vælge ved ind-/omregistrering af bilen?

Techno Forsikring er lavet i partnerskab med Sønderjysk Forsikring G/S. Når du køber en ny bil, skal denne derfor indregistreres som forsikret hos Sønderjysk Forsikring. Det anbefales, at du inden ind-/omregistrering har bestilt et tilbud, så du er bekendt med prisen på din bilforsikring.

Bestil tilbud

Jeg har ind-/omregistreret min bil til Sønderjysk Forsikring G/S - hvad nu?

Har du modtaget et tilbud fra os, skal du sørge for at udfylde og sende det fremsendte indtegningsbilag til os. Har du fået tilbuddet gennem en bilforhandler, skal du sørge for, at denne indsender begæring til os.

Hvordan accepterer jeg tilbuddet?

Når du modtager et tilbud fra os, modtager du samtidig et indtegningsbilag. Dette skal udfyldes og sendes retur til os – enten via post eller mail. Du kan blot besvare den mail, som du har fået tilbuddet fra.

Hvordan opsiger jeg min bilforsikring?

Sælger du din bil, vil forsikringen automatisk ophøre så snart, den nye ejer omregistrerer bilen til eget navn. Herefter vil et evt. tilgodehavende tilbagebetales til forsikringstagers NEMkonto.

Skal bilens forsikring flyttes til andet selskab, skal dit nye selskab tage kontakt til os og sende en opsigelse – der vil være et opsigelsesgebyr på 640 kr., såfremt forsikringen opsiges inden for det første år.

Hvilke krav skal jeg opfylde for at få Techno Forsikring?

Du behøver ikke at have haft bil i eget navn tidligere, for at kunne få en bilforsikring hos os. Er du 21 år eller derover er det dog et krav, at du har haft kørekort de seneste 3 år.

Bilen, som du ønsker forsikret hos os, må ikke være ældre end 15 år fra den første indregistreringsdato på indtegningstidspunktet. Derudover, må den ikke have en nyværdi over 750.000 kr. hvis du er 21 år og derover – er du mellem 18-20 år gammel må bilens nyværdi maksimum være på 500.000 kr. Varevogne må ikke have en nyværdi på over 750.000 kr.

Derudover gælder det specifikt for Tesla, at vi kun forsikrer disse til personer som er over 26 år. 

Er du i tvivl, hvorvidt du opfylder vores krav, er du altid meget velkommen til at kontakte os:

Kontakt

Hvordan får jeg autohjælp på min bil?

Du kan, når du opretter din forsikring hos os, tilvælge autohjælp. Du har altid mulighed for at kontakte os, såfremt du senere ønsker autohjælp på din bil. Der vil være en karenstid på en uge, hvis du senere beslutter at tilvælge autohjælp til din forsikring.

Autohjælp

Hvor kan jeg finde oplysninger om min bilforsikringspolice?

Når du er kunde hos os, fremsender vi din police pr. mail. Har du mistet din police kan du finde oplysninger om din bilforsikring ved at gå ind på Min Side via følgende link: https://www.soenderjysk.dk/kundeservice/fa-overblik-over-dine-forsikringer-pa-min-side

Må jeg låne min bil ud til andre?

Du kan til enhver tid låne din bil ud til andre, uden det har betydning for dækningen af din bil i tilfælde af skade. Du skal dog være opmærksom på, at låner du bilen ud til en person under 26 år, og denne pålægges skylden for en skade, kan der være en forhøjet selvrisiko. Denne aldersbetingede selvrisiko gælder dog ikke, hvis det er den registrerede ejer/bruger af køretøjet, eller ægtefæller/samlevere til disse som er involveret i en skade.

Tilbyder I samlerabat?

Med en Techno forsikring til din bil, kan du få 15% i samlerabat på alle dine øvrige forsikringer hos Sønderjysk Forsikring. 

Hvis du samler dine forsikringer hos Sønderjysk Forsikring, bliver du VærdiPlus kunde hos dem. Dermed får du får 15 % i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer din Techno forsikring med en indboforsikring og mindst en af disse forsikringer:

Se flere fordele ved at blive VærdiPlus kunde hos Sønderjysk forsikring i samarbejde med Techno forsikring lige her

Forsikrer i elbiler?

Ja, det gør vi – og endda til skarpe priser som øvrige biler. Vi støtter den grønne og forsikrer gerne din elbil til samme priser og vilkår som almindelige benzin- og dieselbiler.

Specifikt for Tesla gælder, at du skal være 26 år eller ældre for at kunne få en Techno Forsikring. 

Alle øvrige elbiler forsikres i alle aldre og på samme vilkår som øvrige biler.

Spørgsmål om skader

Må jeg stille min bil på værksted, før jeg har indsendt en skadeanmeldelse?

Er du kaskoforsikret hos os, kan du til enhver tid stille køretøjet på værksted. Husk i den forbindelse at informere værkstedet om, at de skal kontakte Taksatorringen for at opgøre skaden inden reparationen starter.

Skal jeg også anmelde skader, hvor der er en modpart, der er ansvarlig?

Ja, alle skader skal anmeldes til os. Når du er kaskoforsikret hos os, behandler vi skaden og retter efterfølgende krav til modpartens ansvarsforsikring.

Der er kun sket skade på modpartens køretøj, skal jeg også anmelde det?

Alle skader skal anmeldes til os – også selvom der kun er sket skade på modparten køretøj.

Hvordan er jeg dækket, hvis jeg har autohjælp?

Med autohjælp kan du få hjælp med bugsering af din bil og hjælp på stedet, hvis din bil fx ikke vil starte eller er punkteret.

Læs om autohjælpMed autohjælp er du dækket i Danmark, undtagen Færøerne og Grønland. Desuden gælder din vejhjælpsdækning i de, på følgende oversigt, nævne lande i Europa:

Rødt kort

Dækker I stenslag og / eller glasskader?

Dækker reparation af stenslag i bilens ruder, uden at der opkræves selvrisiko. Er et rudeskift nødvendigt, opkræves der dog sædvanlig selvrisiko (eller reduceret selvrisiko, hvis der er tilvalgt selvrisiko med udvidet glasdækning). Læs mere om dækningerne her https://www.technoforsikring.dk/wp-content/uploads/2021/06/ipid-tf-0721-01-sjf-techno-forsikring.pdf

Spørgsmål om betaling

Hvordan opkræves forsikringspræmien?

Forsikringen er forudbetalt og opkræves på enten månedlig eller årlig basis. Ønsker du månedlig betaling, skal du tilmeldes Betalingsservice.

Hvordan tilmelder jeg min regning Betalingsservice?

Du kan tilmelde dine regninger til Betalingsservice på Min Side eller via oplysningerne, som fremgår af dit indbetalingskort. Hvis du ønsker, vi skal tilmelde dine regninger til Betalingsservice for dig, kan du kontakte os pr. mail eller tlf.

Hvorfor opkræves jeg et højere beløb/to måneders præmie første gang?

Når vi modtager bankoplysninger på og opretter en Betalingsserviceaftale, vil denne først træde i kraft fra efterfølgende måned, derfor sker det ofte at vi trækker for mere end én måneds præmie første gang.