Sådan vælger du den rette bilforsikring

Når du skal vælge bilforsikring, er det vigtigt, at du finder den forsikring, som passer bedst til dig og dine behov. Tre nøgleord til din søgning efter den rette bilforsikring bør være: skade, kilometer og dækning. Det handler nemlig om at have styr på, hvilke fordele der hører med til din bilforsikring og hvordan du er hjulpet, hvis uheldet skulle være ude.

Få tilbud fra flere selskaber

Du kan med fordel indsamle tilbud fra flere forsikringsselskaber, når du skal vælge, hvilken bilforsikring, der passer til dine behov. Ved at indsamle tilbud fra 2-3 forsikringsselskaber, kan du lettere sammenligne prisniveauet samt dækning.

Denne opgave behøver ikke at være så uoverskuelig som det lyder. Der findes nemlig flere digitale værktøjer, der kan hjælpe dig med dette. Hos flere forsikringsselskaber kan du få et tilbud direkte fra deres hjemmeside gennem en prisberegner. Derudover findes der også flere sammenligningstjenester, hvor du blot skal indtaste dine oplysninger en enkelt gang.

Forsikringspræmie

Forsikringspræmien er den pris, du årligt betaler for at være forsikret hos dit forsikringsselskab. Vær opmærksom på, at forskellige faktorer kan påvirke din forsikringspræmie. Dette bør du tage med i dine overvejelser, når du sammenligner tilbuddene. Se en række faktorer nedenfor.

Alder

Din alder spiller ofte en stor rolle i forhold til præmien for din bilforsikring. Som ung bilist vil du typisk opleve, at du skal betale mere end ældre bilister. Dette skyldes, at ældre bilister forventes at være mere erfarne og dermed påtage sig færre skader.

Bopæl

Der ses ofte en sammenhæng mellem bopæl og skader på bilen. Derfor vil du ofte skulle betale mere for din bilforsikring, hvis du bor i et meget trafikeret område, i en storby eller i et område med høj kriminalitet. Dette skyldes, at forsikringspræmien typisk stiger, når der er større risiko for skader.

Tilvalg af ekstra dækninger

Hvis du ønsker yderligere dækning end forsikringsselskabets standardtilbud, vil prisen typisk stige. Yderligere dækning vil typisk være vejhjælp, glasdækning eller parkerings plus.

Hos Techno Forsikring får du flere fordele med i din forsikringspræmie, Se alle fordelene lige her.

Bilen

Størrelsen på din bil og dens motor samt prisen på bilen har selvfølgelig en stor rolle, når du modtager et tilbud på bilforsikring. Særlige bilmærker kan være dyrere at forsikre på grund af øget risiko for skader, hærværk og tyveri.

Selvrisiko

Din forsikringspræmie afhænger af din selvrisiko. En lav selvrisiko vil give en højere forsikringspræmie imens en høj selvrisiko ofte vil give en lavere forsikringspræmie.

Når du anmelder en skade til dit forsikringsselskab, betaler du din selvrisiko, hvorefter selskabet betaler det resterende beløb. Hvis beløbet ikke overstiger din selvrisiko, betaler du selv hele regningen.

Kilometer

Du skal ofte fortælle dit forsikringsselskab, hvor mange kilometer du forventer at køre årligt. Her vil du typisk opleve, at din bilforsikring bliver dyrere, jo længere du kører. Det er dog meget vigtigt, at du sikrer dig, at du ikke kører mere end angivet, da du ellers kan risikere, at du ikke er dækket for de ekstra kilometer. Forsøg derfor at angive antal kørte kilometer så præcist som muligt.

Denne udfordring undgår du, hvis du vælger en bilforsikring hos Techno Forsikring, da vi har ubegrænsede kilometer inkluderet i vores forsikringer.

Ansvarsforsikring og kaskoforsikring

Selvom det kun er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, er det er god idé at anskaffe sig en kaskoforsikring også. En ansvarsforsikring dækker skader på andre personer eller deres biler, som er forårsaget af dig i forbindelse med kørsel. Den dækker ikke skader på dig selv eller din bil og netop derfor, er det en god idé at have en kaskoforsikring.

En kaskoforsikring dækker skader på din egen bil i tilfælde af ulykke, indbrud i bilen eller andet. Hvis du har leaset en bil eller har taget et billån i banken, kan der være krav om en kaskoforsikring.