Undgå parkeringsskader

Har du oplevet at komme ud og opdage en stor bule efter en indkøbstur? Det er en situation vi alle ønsker at undgå, da dette kan blive en dyr omgang. Selvom man aldrig kan undgå risikoen, giver vi dig nedenfor nogle gode råd til, hvordan du minimerer risikoen for parkeringsskader.

Gode råd i trafikken

Parker ikke ved siden af de bulede biler

Hvis du spotter en ledig parkeringsplads lige ved siden af en bil med mange buler og skræmmer, bør du så vidt muligt lede efter en anden plads. Dette kan nemlig være et tegn på, at ejeren af denne bil ikke altid er opmærksom på at undgå skader.

Hold afstand til varebiler

Varebiler er typisk større end almindelige personbiler og kræver dermed mere plads til at komme ud af parkeringspladsen. Derfor kan det være en god idé at holde afstand til disse biler.

Afstand til siderne

Når du parkerer med god afstand til begge sider, mindsker du risikoen for, at naboerne rammer din bil, når de åbner deres bildøre.

Orienter dig inden du bakker ud

Er der en sten bag din bil? Eller en pæl? Husk at orientere dig inden du bakker ud. Du kan med fordel orientere dig om eventuelle forhindringer inden du sætter dig ind i bilen – du kan nemlig ikke se alt i spejlene.

Har du fået en parkeringsskade?

Hvis uheldet har været ude og du har erhvervet dig en parkeringsskade, skal du huske at dokumentere skaden. Tag billeder eller videoer med din telefon. Dette gælder både, hvis du selv har skyld eller hvis din bil er blevet påkørt af en anden.

Det en god idé at tage billeder af ulykkesstedet, bremsespor eller andre relevante placeringer. Er der vidner i sagen, er det en god idé at notere navn og nummer på disse.

Hvis du selv er kommet til at ramme en anden bil, skal du skrive en lap papir i ruden på den anden bil. På papiret bør du skrive dit navn, nummer samt din bils registreringsnummer.

Ved tilkøb af tilvalgsdækningen “parkering plus” vil du have 0 kroner i selvrisiko på disse skader.

Overvejer du at skifte bilforsikring til Techno Forsikring?

Se vores produkter og priser på bilforsikringer nedenfor.

PrisberegnerProduktinfo (IPID)
Brug for hjælp?

Ring til os på tlf. 88 139 576

Vi kan kontaktes alle hverdage mellem kl. 9.00 og 16.00

(Max. 30 sekunders ventetid)

Eller skal vi ringe til dig?


(Vi vender tilbage indenfor 24 timer)